Om Vesthimmerlands Begravelse

Jens Møller, eksamineret bedemand fra 2009. Har arbejdet som bedemand ca. 10 år.

"Jeg ved, at hver enkel begravelse er forskellig og at behovet for hjælp i den svære tid varierer, utroligt meget. Derfor sætter jeg stor ære i, at være til stede hvor der skulle være brug for mig.Min fornemmeste opgave er, at sørge for at afskeden bliver en personlig og mindeværdig oplevelse. Og jeg bliver glad når jeg kan mærke, at jeg har gjort en forskel - at jeg har hjulpet andre.

Før jeg blev eksamineret bedemand, blev jeg uddannet landmand og har arbejdet med landbrug det meste af mit liv, heraf en periode som fodervejleder for en kreds af kvægbønder.Sang og musik fylder meget i mit liv, og jeg har rigtig god erfaring med at anvende musik forbindelse med en højtidelighed. Vi tilbyder derfor f.eks. at arrangere en solist til at spille et stykke musik eller synge en sang, der har betydet specielt meget for dig og den afdøde."

 Bettina Mørk, bedemand fra 2016.

"Jeg betragter arbejdet som bedemand som et tillidshverv. Her får jeg mulighed for at hjælpe de pårørende med at varetage de praktiske opgaver og være med til at skabe rammerne for lige netop den afsked som familien og den afdøde har ønsket. Det er en af de ting der ikke kan gøres om, og jeg vil tilbyde den støtte og vejledning som der er behov for.

Jeg er oprindelig uddannet som revisorassistent, og har arbejdet en tid som bogholder i min fars murerfirma. I 1997 startede jeg på  sygeplejerskeuddannelsen i Viborg. I en del år arbejdede jeg på dialyseafdelingen på Viborg Sygehus, hvorefter jeg var hjemmesygeplejerske i Vesthimmerlands Kommune. Jeg har en tid arbejdet i sundhedsklinikken på Asylcenter Ranum.

Jeg er født i Hvilsom, har boet hele min barndom i Simested, og efter nogle år i Ålborg kom jeg tilbage til området. Her har jeg gennem mange år været aktiv i forskellige foreninger som udøver, træner eller i bestyrelse. Jeg har to voksne børn, og er gift med Erik, der ligeledes har to voksne børn. Vi bor sammen på en ejendom i Gedsted. Gården er Eriks barndomshjem, og den drives stadig som jordbrug."

Jens Møller
Bettina Mørk